W moim "garażu" trwa zbrojenie sie na wiosnę-kompletuje graty tzn. mam juz alu 17'' z grygim dogasuje temat sprężyn od RSa, wkrótce kupię amory i tak się zastanawiam czy nie warto byłoby jeszcze do tego dorzucić jakichś dystansów żeby troszeczkę auto wizualnie poszerzyć żeby ciut ciekawiej się prezentowało. :roll: 8)
i teraz moje pytania:
1.jakie dystanse zastosować? nie zależy mi na tym żeby mój szkodnik wyglądał jak rozjechana gruba żaba chcę tylko delikatnie poszerzyć rozstaw kół
2. ma może ktoś jakieś foty przed i po założeniu dystansów ?
3.czym się kierować przy zakupie?
4. czy zamontowanie dystansów nie wpływa na skrócenie żywotności np piast czy łożysk w kołach? :roll:
Odgrzewam temat.
Czy przy oryginalnych felgach 17 do Octavii II FL dołożenie 20 mm dystansu na tył z kołnieżem centrującym, sprawdzi się czy będzie przycierać biorąc pod uwagę obniżające spręzyny -35mm.
Witam wszystkich.
Nie wiem, czy moja wypowiedź coś tu wniesie, ale ja poszerzałem rozstaw kół w moim pierwszym samochodzie w 1998 roku, którym był Polonez MR'93 i więcej mi takie zabawy do głowy nie przyszły, jak po niecałych 3 miesiącach trzeba było półosie wyciągać.
Sam mam aktualnie "na stanie" O1 MR'08 i nawet przez chwilę nie przyszło mi do głowy zakładać dystanse.Wolałbym dobrać odpowiednie felgi, które przy innym odstawieniu (ET) dadzą dokładnie ten sam efekt.
A tak poza tym, to wydawałoby się, że to temat raczej do działu "Tuning i modyfikacje".... czyż nie?
Komentarz